HET NUT VAN COACHEN

  NU EEN PROBLEEM,

STRAKS EEN VERHAAL

VOOR JE LEVEN. 

Het kan je zomaar overkomen, (alweer) vastlopen in werk of studie. Wat nu, vraag je je af. Deze crisis is een cadeau. Een keerpunt in je leven. Gefeliciteerd! Soms kom je er in je eentje niet uit. Dan kan je hulp zoeken. Het is geruststellend om te weten dat antwoorden gewoon al in je zitten. Jij hebt jouw eigen informatie over je drijfveren, interesses, talenten, kwaliteiten,  waarden en normen. Door coaching (her)ontdek je deze informatie. Het verhaal dat ontstaat geeft richting, een energieboost als ook een basis waarop je kunt vertrouwen.  En je zult daadkracht voelen om te durven en te doen. 

JOUW LOOPBAANTRAJECT

DOEN WAAR JE GOED IN

BENT EN WAT BIJ JE PAST.

ZO WERKT HET.

In een eerste telefonisch gesprek maken we kennis en formuleren we samen jouw onderzoeksvraag. Waar wil jij naar toe? Als het eerste gesprek je is bevallen, starten de vervolggesprekken. Meestal 6 tot 7 gesprekken met een tussenperiode van ongeveer 2 weken. Elk gesprek duurt maximaal 1,5 uur .

In de coachsessies ontbreken regels, procedures, testen, resultaten,  beoordelingen, hiërarchische verhoudingen of collegiale relaties. Er is ruimte om op een plezierige manier te ontdekken. Meerdere spellen maken onderdeel uit van een coachtraject. Uiteindelijk wordt er toegewerkt naar een antwoord op jouw vraag. Als afronding van een breed opgezet zelfonderzoek.

JOUW STUDIEKEUZETRAJECT

JE VOLGT JE NATUUR. JE

KIEST VOOR JEZELF EN VOOR

DE BESTE OPTIE.

 

In een eerste telefonisch gesprek maken we kennis. We bespreken wat je tot nu toe hebt gedaan. Als dit gesprek je is bevallen, starten de vervolggesprekken. Maximaal 4 gesprekken van 1 uur. Met een tussenperiode van 2 weken.

In de coachsessies ontbreken testen, beoordelingen en resultaten.  Er is ruimte om op een plezierige manier te onderzoeken en te ontdekken. Meerdere spellen maken onderdeel uit van een coachtraject. Je ontdekt hoe je in elkaar zit,  wat je kan en wat belangrijk voor je is. We werken  naar twee tot drie geschikte studieopties toe. Met uiteindelijke de keuze. Die je voor jezelf en voor nu maakt. 

ADHD IN HET SPEL

ZO JONG MOGELIJK

ERACHTER KOMEN WAT

ECHT MOTIVEERT

Gewoon doen en ontwikkelen waar je goed in bent. Op jouw manier, in jouw tempo en op de plek die bij je past. En vooral doen waar je echt echt echt in bent geïnteresseerd. Voor iedereen van belang, maar als je ADHD hebt nog belangrijker. In de coachtrajecten zoeken wij dat samen uit. 

Dat onderzoeken, jouw traject, is een combinatie van doen en praten. Aan de hand van oefeningen of eigenlijk spellen vergroot je je zelfinzicht. De sessies zijn daardoor zeker niet saai. 

De tijdsduur van elke sessie passen we aan op wat voor jou werkt. Het kan ook een half uur zijn in plaats van een uur.

Als wandelen prettiger is dan gaan we naar buiten en doen we dat. 

 

DE GROENE LOOPBAANCOACH

WEET HOE HET ZIT MET GROEI EN BLOEI 

Na studies tuin- en landschapsinrichting en landinrichtingswetenschappen heb ik jaren mijn eigen 1 hectare grote tuin als werkgebied gehad.  Het was een plantencentrum en tegelijk een prachtige tuin. Ik verkocht schoonheid en creëerde een natuurlijke omgeving die mij en anderen blij maakte. Nu combineer ik het onderhoud van tuinen met coachwerk. Een voor mij ideale combinatie van fysiek werk buiten en interessante uitdagende gesprekken meestal binnen. In beide gevallen houd ik mij bezig met groei en bloei. Het gaat over wat er van nature al in zit en gewoon een beetje aandacht nodig heeft om tot volle ontwikkeling te komen. 

Ik kijk er naar uit om met je samen te werken. Het is goed om te weten dat ik in het noorden van het land woon en werk. Afspraaklocaties heb ik in Sneek, Lemmer (Frl) en Haren (Gr). 

 

PROJECTBEGELEIDING ZINVOLLE PAUZES

OVER ANDERS DOEN EN ONT-MOETEN

 

Het is even omdenken, maar pauzes zijn toch echt de belangrijkste momenten van de werkdag. De pauze voorkomt problemen en lost ze op. En het kan meer en beter. Met meer inspiratie. Meer creativiteit. Meer persoonlijke ontwikkeling. Meer uitdaging. Meer beweging. Meer ontspanning. Meer naar buiten. Meer samen. Meer aandacht voor elkaar. Meer plezier.

Voor bedrijven en organisaties die bewust met welzijn bezig zijn, maak en begeleid ik zinvolle pauze programma’s. 

 

.