Jouw studiekeuzetraject

VAN KEUZESTRESS NAAR RICHTING KIEZEN. JE KIEST VOOR JEZELF EN VOOR DE BESTE OPTIE.

Zit je op de middelbare school en is de datum in zicht waarop een studiekeuze van je wordt verwacht en je hebt geen idee? Het kan ook zo zijn dat je een studie bent gestart en hebt ondervonden dat het geen juiste keuze was. Ontdek wat echt bij je past.

WEL ZIJN GAAT OVER JEZELF KUNNEN ZIJN

De keuze aan studiemogelijkheden is reuze. De keuze is zo groot dat je iets nodig hebt van jezelf waarop je een beslissing kunt baseren. Dat is zelfkennis. Je bent nog niet zo oud, maar als kind zat je dichter bij je eigen informatie. Kennis over je talenten en drijfveren (dat wat je motiveert en energie geeft) zitten gelukkig nog niet zo heel ver weggestopt. Ik nodig je uit om daar samen achter te komen en ook te onderzoeken waar je interesses liggen, wat verder voor jou belangrijk is en welk verlangen zich aandient. Het leven is zo veel fijner als je met studie en later werk je bewust bent van je eigen pad. 

WERKWIJZE

In een eerste telefonisch gesprek maken we kennis. We bespreken wat je tot nu toe hebt gedaan. Als dit gesprek je is bevallen, starten de vervolggesprekken. Maximaal 4 gesprekken van 1 uur. Met een tussenperiode van 2 weken. We werken toe naar twee tot drie geschikte studieopties. Met uiteindelijk de keuze. 

In de coachsessies ontbreken testen en beoordelingen. Je krijgt de ruimte om op een plezierige manier te onderzoeken en te ontdekken. Het is niet alleen praten. Meerdere spellen maken onderdeel uit van een coachtraject. 

OUDER OF VERZORGER? 

Ook als ouder of verzorger beleef je de stress rond de studiekeuze. Dat kan als onmacht voelen.  Op school is al langere tijd aandacht besteed aan het maken van een studiekeuze. Toch blijkt het maken van die keuze dan toch nog vaak moeilijk. Of er wordt een keuze gemaakt die uiteindelijk niet de juiste blijkt te zijn. Als studiekeuzecoach begeleid ik jongeren naar meer zelfkennis zodat het vinden van een studie weloverwogen gebeurt. Als jouw kind 18 jaar of jonger is dan zien wij elkaar een moment in het eerste en laatste gesprek. Het zit goed als de spanning gedurende het traject omslaat naar ontspanning.